Over Pluspunt

Pluspunt is een expertisecentrum voor senioren en participatie. Ons doel is deelname van senioren aan de samenleving te stimuleren. Pluspunt geeft advies, ontwikkelt projecten en methodieken en organiseert trainingen en cursussen.

In Rotterdam zijn we al 25 jaar actief. Afhankelijk van onze opdrachtgevers werken we ook elders in het land. 

In onze projecten gaan we altijd uit van 'voor en door senioren'. In onze optiek hebben senioren de samenleving veel te bieden en zetten ze hun kennis, ervaringen en talenten graag in.  
We trainen onze vrijwilligers en begeleiden hen bij het zelf actief worden in de samenleving of bij het stimuleren van anderen hierin.

Privacybeleid

Hier vindt u informatie over ons privacybeleid.

Steun ons

Wilt u ons financieel ondersteunen, dan kan dat. Hier vindt u meer informatie.
We hebben de ANBI-status.

Missie

Pluspunt wil de participatie van senioren in de samenleving stimuleren, omdat senioren de samenleving veel te bieden hebben. Dit doen we door de talenten en ervaring van de senioren zelf in te zetten.

Door ons werkterrein in Rotterdam hebben we veel ervaring opgedaan in projecten met senioren in de multiculturele samenleving.
Pluspunt is innovatief en heeft oog voor maatschappelijke trends die we omzetten in een inspirerend seniorenbeleid en inspirerende activiteiten.

Toekomstvisie 

Senioren zijn enorm divers in voortvarendheid, inzicht en ervaring. Op eigen kracht kunnen ze veel betekenen, voor zichzelf, maar juist ook voor hun omgeving. Ze beschikken over levenslust, vitaliteit en kennis. 
Pluspunt stimuleert senioren vanuit hun eigen kracht hun kwaliteiten in te zetten voor een zinvolle levensinvulling. Wij doen dit onder meer op basis van projecten, zoals Anders Ouder Worden en Ongekend Talent, waarbij senioren hun ongekende talenten ontdekken en verder ontwikkelen. 

De samenleving is in transitie: de overheid trekt zich terug en stimuleert lokale initiatieven. Pluspunt speelt hier op in door een organisatie te zijn die lokale initiatieven van ouderen aanmoedigt en waar nodig ondersteunt. 
Hier vindt u de pdf met onze toekomstvisie.

Financiën

 Hier  vindt u ons financiële jaarverslag van 2017.

Onze activiteiten werden en worden gefinancierd door:
Coalitie Erbij-Rotterdam, Fonds DBL, DeltaPORT Donatiefonds, verschillende Rotterdamse gebieden, de gemeente Rotterdam, Elise Mathilde Fonds, Erasmusstichting, Fonds Schiedam-Vlaardingen e.o., Fonds Sluyterman Van Loo, het Oranje Fonds, Sint Laurensfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Stichting RCOAK, Stichting Steun Prozorg, Stichting Solidarodam, Van Leeuwen van Lignac Stichting en het VSBfonds.

Geschiedenis

Wilt u meer weten over de oprichting van Pluspunt, klik hier
In 2006 hebben we een brochure gemaakt over 15 jaar Pluspunt. De pdf van deze brochure vindt u hier.

Nieuwsbrief

Wilt u onze digitale nieuwsbrief ontvangen, laat het ons weten per email. Het meest recente nummer vindt u hier.

agenda

 • Iedere maandagmiddag
  Cursus Durf te Dansen
  Docente: Marie-Louise Gilcher
  14.00 uur
  Humanitas-Bergweg
   
 • 16 juni
  AOW Stadsdriehoek
  Theaterbezoek
  'Pak de Tijd'
  15.00 uur
  Theater 't Kapelletje
  Lees meer
   
 • 29 juni
  Activos
  Haringmiddag
  14.00 uur
  Brasserie Wijshied, Berberisweg 5
  Lees meer
   
 • 3 juli
  Activos
  Geschiedenis van de Damsteden
  14.00 uur
  Brasserie Wijsheid, Berberisweg 5
  Lees meer

   


Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2017 (pdf)

Follow PluspuntSenior on Twitter