Lang Leve Kunst


Ruim drie miljoen Nederlanders zijn 65 jaar of ouder. Veel van hen zijn actief in kunst en cultuur. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst draagt hieraan bij: met een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen, door samenwerking en interactie bij kunstprojecten te stimuleren tussen ouderen en jongeren en door verbinding te creëren tussen welzijn, zorg, kunst en cultuur.
Lang Leve Kunst wordt uitgevoerd en ondersteund door de ministeries van VWS en OCW, de Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSBfonds, het LKCA, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. De twee laatstgenoemde fondsen geven een aanzienlijke financiële bijdrage aan dít project.
Meer informatie: Kwartiermakers Lang Leve Kunst.

Lang leve Kunst Mega Vlaggenlijn van 250 vlaggen

Ouderen maken rond het centrale thema “Dromen aan het water” vlaggen van 50 bij 65 cm, onder begeleiding van beeld kunstenaar Haadjar Fris. Tijdens de workshops wordt gebruikt gemaakt van diverse soorten materialen. Alleen het thema en de ondergrond zijn steeds hetzelfde.
De Mega Vlaggenlijn, die gaat bestaan uit 10 x 25 meter wordt in oktober tentoongesteld, tijdens een inspiratie event gericht op ouderen en kunstbeoefening.
Met de vlaggenlijn willen we aandacht vragen voor meer mogelijkheden voor ouderen om aan kunstactiviteiten te kunnen doen in de wijken. De vlaggenlijn kan als geheel worden geëxposeerd, maar ook in onderdelen bij diverse woonzorg, welzijn en kunstinstellingen.
Wilt u meewerken aan de vlaggenlijn? Laat het ons weten. We kunnen een workshop op een locatie organiseren of u kunt ook individueel aansluiten bij lopende workshop. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Informatie: Heili Bassa

Tramconferentie Een leven lang kunst aan de Maas

In 2015 organiseerden we tijdens de Week van Zorg en Welzijn een tramconferentie onder de titel Een leven lang kunst aan de Maas. Met vertegenwoordigers van de wereld van de zorg, van het welzijn en de kunsten en Hedy d'Ancona als dagvoorzitter. Hier vindt u het gedicht dat Shida Boukhizou maakte over de conferentie. Hier vindt u het dagprogramma.
In het programma Tijd voor Max van 18 maart vertelde Hedy d'Ancona over de conferentie. U vindt de uitzendig hier. Het item begint op 40'48".

Het LKCA maakte een filmische impressie van de dag:

Plus Parade Festival

Een van de kwartiermakers van Lang Leve Kunst is Heili Bassa, directeur van Pluspunt. Een van de activiteiten die Heili Bassa heeft opgezet is het Plus Parade Festival dat in oktober 2014, 2015 en 2016 met diverse partners is georganiseerd in Kralingen-Crooswijk en Noord. Op het festival van 2015 hebben 784 ouderen tijdens workshops en optredens kennis gemaakt met diverse kunstuitingen.
Lees hier een interview met Heili Bassa in het Ezinezorg magazine van Actiz.

Na het Plus Parade Festival worden er vervolgworkshops aangeboden, bijvoorbeeld boetseren, textiel, vilten, volksdansen, dichten of zang.

Open Rotterdam maakte in 2016 een verslag van het Plus Parade Festival in Kralingen-Crooswijk.

Cineac Noord maakte in 2015 een verslag van het Plus Parade Festival in Noord.

Informatie: Heili Bassa


 


Tramconferentie: Een leven lang kunst aan de Maas (Foto: Karen van Gilst)


Vlaggen voor de Mega Vlaggenlijn Dromen aan het water


Workshop Boetseren


Workshop Schilderen


Workshop Dans


Workshop Djembe


Workshop Vilten


Workshop Volksdansen


Workshop Mozaïeken