21 november 2019 - Boze oude witte man - Ees de Winter

Ik ben een witte al wat oudere man. Te laat geboren. Helaas, want de tijd dat er naar oude witte kerels werd geluisterd is voorbij. Vrouw moet je zijn of jong of van andere continenten stammen. Wij ervaren haantjes worden getolereerd in het kippenhok, als we ons maar gedeisd houden. Geen commentaar, instemmend meekukelen.

Het liefst zouden ze ons naar de huishoudschool sturen voor spoedcursussen koken van verantwoorde vegetarische voeding, schoonmaken zonder schadelijke chemische stoffen en wasgoed wassen op lage temperatuur. Zijn die ouwe machomannetjes toch nog ergens goed voor. Ons enige recht is straks alleen nog het aanrecht.

Maar deze ouwe babyboomer pikt het niet langer. Ik kom in opstand. En, zeker weten, vele grijze en kale mannen die een leven lang zich uit de naad hebben gewerkt voor hun gezin en het vaderland met mij.

Toen wij, het witte sterke geslacht, het al die duizenden jaren voor het zeggen hadden liep het fantastisch, met af en toe een leuk oorlogje ter ontspanning. Maar sinds vrouwen, metromannen (mannen met vrouwelijke trekjes, die erg met hun uiterlijk bezig zijn), jeugd en buitenlanders het voor het zeggen hebben is het donderen. Desastreus zijn de gevolgen die over heel de wereld de kop opsteken. Extreme droogte en overvloedige regenval. Overstromingen. Natuurbranden. Stijging van de zeespiegel.

Het komt door de stikstof- en CO2 uitstoot van koeien, fossiele brandstoffen, hardrijdende automobilisten, vleeseters, racecircuits  etc., zeggen onze feministische voorman/vrouwen en vrouw/mannen.  

Ik weet wel beter. Het zijn de feministische golven en de buitenlanders tsunami’s die onze witte continenten overspoelen. Zij verpesten het klimaat. Als wij oude witte mannen niet snel ingrijpen is onze planeet voorgoed naar de gallemiezen. Yes we can. De eerste white male tegengolf komt eraan.

 

Rijsoord, november 2019

Ees de Winter


Reacties op Boze oude witte man - Ees de Winter

NaamBericht


Reageer op Boze oude witte man - Ees de Winter

Uw naam
Uw e-mail adres (Wordt niet getoond op de site)
Uw bericht:<<< Overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u onze digitale nieuwsbrief ontvangen, laat het ons weten per email. Het meest recente nummer vindt u hier.

agenda

 • Iedere maandag
  Cursus Durf te Dansen
  Informatie
   
 • Dans met Malou
  Digitale dansles
  Informatie
   
 • Talentenkaravaan
  28 september
  11.00-16.00 uur
  Pier 80, Delfshaven
  Informatie
   
 • Presentatie Het verhaal van je leven
  12 oktober
  15.00 uur
  Theater Zuidplein
  Informatie
   
 • Culturele Huiskamer Emmahuis
  17 oktober
  14.00 uur
  Emmahuis, Statenweg
  Informatie
   

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2020 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter