Het verhaal van je leven

Levensboeken voor oudere migranten

In Rotterdam wonen veel oudere migranten. Zij hebben de grote stap genomen hun geboorteland te verlaten en een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Dat is niet vanzelf gegaan, meestal hebben ze veel obstakels moeten overwinnen.

Oudere migranten hebben veel meegemaakt en veel te vertellen. Pluspunt wil graag dat hun verhalen behouden blijven en heeft daarom het project Het verhaal van je leven opgezet, waarbij jongere generaties een levensboek maken voor de oudere generaties.

Op 18 oktober 2019 organiseerden we een presentatie van het project in Theater 't Kapelletje in Rotterdam. Hiernaast enkele foto's van de presentatie.

Hier vindt u fragmenten uit de levensverhalen van deelnemende oudere migranten.

Vrijwilligers gezocht

Vind je schrijven leuk, heb je een migrantenachtergrond of ben je tweetalig en heb je belangstelling voor de levensverhalen van oudere migranten? We zijn op zoek naar vrijwilligers die een oudere migrant willen interviewen om zijn of haar levensverhaal op te schrijven.

De tijdsinvestering is ongeveer drie tot vier maanden. In deze periode bezoek je de oudere een keer per week, interviewt hem of haar en schrijft het levensverhaal op. Pluspunt biedt training en begeleiding aan.

Vrijwilligers die een levensboek voor een oudere migrant willen schrijven kunnen zich aanmelden bij Pluspunt, 010 - 467 17 11 of per email.
Klik hier voor de flyer (pdf).

Het Verhaal van je Leven wordt financieel ondersteund door Bevordering van Volkskracht, Fonds Sluyterman Van Loo, het Oranje Fonds, het Laurensfonds, het RCOAK, stichting het R.C. Maagdenhuis en stichting Solidarodam.

In dit filmpje vertelt de Kaapverdische Maria Miranda hoe belangrijk haar levensboek voor haar is.

Informatie: Willy Hilverda