Rotterdamse Pracht

Rotterdammers hebben met elkaar een rijke geschiedenis en toekomst. Vooral de Rotterdamse senioren – autochtoon en allochtoon - hebben veel herinneringen aan de stad. De herinneringen en verhalen van deze Rotterdammers zijn vaak niet bekend bij anderen. Ook de jongere generaties die opgroeien in onze veelkleurige stad hebben hun eigen herinneringen en dromen. Maar ook deze herinneringen en dromen zijn veel te onbekend.

Spontane ontmoetingen waarbij herinneringen en dromen met elkaar worden gedeeld zijn er nauwelijks. Dat is jammer, want levensverhalen kunnen een brug slaan tussen mensen en zijn vaak heel inspirerend. Mensen gaan anders met elkaar om als ze meer over elkaars achtergrond weten. En je kijkt anders naar je directe leefomgeving als je weet wie er met welk verhaal of welke droom rondloopt in je buurt en als je de verhalen kent die horen bij de straten en de huizen.

Met het buurtreminiscentieproject Rotterdamse Pracht wil Pluspunt mensen inspireren en verleiden tot het vertellen van eigen verhalen en het laten zien de eigen kracht. In dit project maken allochtone en autochtone senioren kennis met elkaar en met andere generaties. Tijdens vier gestructureerde ontmoetingsbijeenkomsten vertellen ze elkaar verhalen over hoe ze in hun jonge jaren in Rotterdam zijn opgegroeid of naar Rotterdam toe zijn gekomen. Ze vertellen wat hen heeft geïnspireerd en wat hen nu drijft om de binding met de eigen leefomgeving te vergroten.

Rotterdamse Pracht werd in 2012 in deelgemeente Feijenoord uitgevoerd met verschillende samenwerkingspartners. In 2013 voerden we het project uit in Hoogvliet, Ommoord en Vreewijk.
Het project wordt financieel ondersteund door de dienst JOS van de gemeente Rotterdam.

U kunt hier het jaarverslag downloaden als pdf.

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u onze digitale nieuwsbrief ontvangen, laat het ons weten per email. Het meest recente nummer vindt u hier.

agenda

Er zijn momenteel geen agendaberichten.

 

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2020 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter