Ontdek de WMO!

Interactieve theatervoorstelling voor senioren over de WMO

Meedoen, persoonsgebonden budget, vraagwijzer, mantelzorg, hulpmiddelen ... Bij veel senioren roept de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) alleen maar vragen op. Wat heb je nodig, waar heb je recht op en bij wie kun je terecht?


Een scene uit de WMO-theatervoorstelling (foto: Karin Oppelland)

Om senioren en gehandicapten te helpen antwoorden te vinden op hun vragen hebben Pluspunt en VGR/MEE een interactieve theatervoorstelling laten maken die in iedere Rotterdamse deelgemeente te zien is geweest. Met op maat gemaakte ontdekkingstheater wilden Pluspunt en VGR/MEE bereiken dat het publiek actief ging meedenken over de vraag wat organisaties en individuele burgers van elkaar moeten weten en wat ze nodig hebben. Er zijn bijvoorbeeld veel regelingen en mogelijkheden, maar als je als burger de regeling niet kent, kun je er ook niet om vragen. En omgekeerd weet een organisatie niet wat een individuele burger nodig heeft als de juiste vraag niet wordt gesteld.

Ontdekkingstheater

Ontdekkingstheater werkt als volgt: de theatermakers hebben diverse scènes voorbereid waaruit het publiek steeds eentje mag kiezen. De acteurs spelen de scène en laten vervolgens een tegenscène zien om het gesprek op gang te brengen.

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2022 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter