Samen leven, samen zorgen/OpStapDagen 

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van wetgeving rondom wonen, zorg en welzijn, denk aan veranderingen binnen de AWBZ en aan de Wmo. Om Rotterdamse ouderen, mensen met een beperking en mantelzorgers te informeren over de mogelijkheden in de nieuwe regelgeving, hebben Pluspunt en MEE-Rotterdam het project Samen leven, samen zorgen ontwikkeld.

Het project Samen leven, samen zorgen wil ouderen, mensen met een beperking en mantelzorgers informeren over de mogelijkheden die de Wmo biedt en hen prikkelen actief te worden en zelf de regie in handen te nemen.
Samen leven, samen zorgen zet hiertoe verschillende middelen in.

Onderdeel van Samen leven, samen zorgen zijn de OpstapDagen waarin ouderen uit een bepaalde wijk kennis maken met de voorzieningen in hun omgeving. 
Samen leven, samen zorgen is in 2011 uitgevoerd in Charlois en wordt in het voorjaar van 2012 uitgevoerd in Noord, en weer in Charlois. 

Op donderdag 10 februari 2011 was er een bijeenkomst in buurtcentrum Schiemond. Hier vindt u de uitzending van Cineac Delfshaven over de bijeenkomst. (Het is het 5e item).

Samen leven, samen zorgen wordt gefinancierd door het VSB-fonds en het Sint-Laurensfonds.

Informatie: Pascalle van Leerdam

 


Meneer De Vries wil een nieuw kunstgebit, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd.
Straattheater tijdens de bijeenkomsten van Samen leven, samen zorgen.