12 mei 2020 - Stapeltje rekeningen - Ees de Winter

Ik doe de bankzaken voor mijn ouders. Mijn vader meldde dat hij een stapeltje rekeningen had die snel betaald moesten worden. Hij zou ze 's middags in de tochtsluis voor de hoofdingang van het verzorgingshuis laten leggen door een verzorgster, dan kon  ik ze daar oppikken. 

Ik meldde me via de intercom bij de receptioniste van het tehuis. Ze kwam naar buiten en begon op anderhalve meter afstand tegen me uit te varen: 'Uw vader heeft alle regels om corona te voorkomen geschonden. Hij mag niet van zijn kamer en toch stond hij hier net in de hal. Ik heb hem een flinke reprimande gegeven. Het maakte totaal geen indruk op hem. Weet je wat hij zei? “Ik heb dat virus niet en wie zou ik nou besmetten in die lege gangen” Ik heb hem door een verzorgster weer naar zijn kamer laten brengen.'

'Nou, dat is me wat,' zei ik. 'Zal ik de brieven dan maar meenemen.'

'Die heeft hij weer mee naar boven genomen.' Ze belde met de verzorgster of die de brieven kon komen brengen.

Mijn ouders wonen op de eerste verdieping schuin boven de hoofdingang. Pa stond voor het open raam en riep dat de rekeningen beneden op de balie lagen. De receptioniste, met een grijs Audrey Hepburn kapsel, ontkende dat met klem. Twee zusters keerden de kamer van mijn ouders om: geen stapeltje rekeningen. De grijze Audrey zat inmiddels weer achter haar balie. De verzorgsters vertelden haar via de telefoon dat het stapeltje niet op de kamer was. Toen zag ze ineens de brieven op de balie liggen. Ze kwam ermee naar buiten stuiven.

'Maar uw vader heeft ze wel mee naar boven genomen. Ik zag het.'

'Nou,' zei ik, 'dan heeft onze lieve Heer zeker zijn engel gestuurd om ze alsnog op de balie te leggen.'

Mijn vader stond met een brede ik-zei-het-toch grijns voor het raam, geflankeerd door twee verzorgsters gehuld in  groene weggooischortjassen, mondkapjes voor en spetbrillen op.

Rijsoord, mei 2020


Reacties op Stapeltje rekeningen - Ees de Winter

NaamBericht


Reageer op Stapeltje rekeningen - Ees de Winter

Uw naam
Uw e-mail adres (Wordt niet getoond op de site)
Uw bericht:<<< Overzicht

Klik op de foto voor ons Jaarverslag 2022 (pdf)

 

Follow PluspuntSenior on Twitter