Check In resultaten

Check In in Uitvoering

 

Check in werd onder meer uitgevoerd op de volgende scholen:

Noordrandcollege
In januari en februari 2011 deed het Noordrandcollege in Rotterdam met twee groepen mee aan Check In. De interviews met de senioren vonden plaats in zorgcentrum De Wilgenplas. Zowel voor de bewoners van De Wilgenplas als voor de leerlingen van de school, was het project een groot succes.
Bekijk hier het fotoalbum. 

Vitalis College, Rotterdam
Eind december en begin januari deed het Vitalis College in Breda mee aan Check In. Twintig leerlingen hebben genoten van het project, met als thema ‘vroeger’. De interviews werden gehouden met senioren uit het Rietveldhuis.
Bekijk hier het fotoalbum. 

Cosmicus College, Rotterdam
In december 2010 en januari 2011 deed het Cosmicus College in Rotterdam mee aan Check In. De leerlingen interviewden bewoners van zorgcentrum Rubroek. Op de website van de school vindt u een verslag van het project.
Bekijk hier het fotoalbum.

Finlandiaschool, Rotterdam
In juni 2010 deed basisschool Finlandia (deelgemeente Delfshaven) mee aan Check In. De leerlingen bekeken samen met de senioren van Bewonersorganisatie Oud Mathenesse en het Witte Dorp de film en de tentoonstelling. Daarna interviewden ze de senioren over vroeger. De uitkomst wordt een artikel van twee pagina's in de wijkkrant, geschreven door de leerlingen en geïllustreerd met door hen gemaakte foto’s.
Bekijk hier het fotoalbum.

Mencia de Mendoza Lyceum, Breda
In maart 2010 deed het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda mee aan Check In. Een ontmoeting met culturen tijdens Mencia Outbreak. Negentien klassen bekeken de film en de tentoonstelling in de bus en luisterden naar de verhalenvertellers van Pluspunt.
Bekijk hier het fotoalbum. 

Vmbo De Palmentuin, Rotterdam
In januari/februari 2010 deden leerlingen van vmbo De Palmentuin mee aan Check In. Ze interviewden bewoners van woonzorgcentrum Laurens-Dijkveld.
Bekijk hier het fotoalbum.

ROC Zadkine, Rotterdam
In januari 2010 interviewden leerlingen van ROC Zadkine, afdeling Helpende Zorg, senioren van het COC.
Lees meer

Jenaplanschool De Blijberg, Rotterdam
In november 2009 deed basisschool De Blijberg mee aan Check In. De leerlingen interviewden bewoners van Humanitas-Bergweg. Wethouder Jantine Kriens was ook aanwezig.
Bekijk hier het fotoalbum.

ROC Zadkine Spijkenisse
In september 2009 deden leerlingen van ROC Zadkine Spijkenisse mee aan Check In. Ze interviewden ouderen via Welzijn Ouderen Spijkenisse.
Bekijk hier het fotoalbum. 

Nieuwe Park Rozenburgschool, Rotterdam
In mei 2009 deden leerlingen van de Nieuwe Park Rozenburgschool mee aan Check In. Ze interviewden bewoners van woonzorgcentrum Pniël.
Bekijk hier het fotoalbum.


Evenementen

Cultuurnacht Breda
Op 22 januari stond de Check In bus tijdens de Cultuurnacht op de Grote Markt in Breda.
Bekijk hier het fotoalbum


Bewoonster van woonzorgcentrum Rubroek met het schilderij dat een leerling van het Cosmicus College van haar maakte.


Presentatie van de geschilderde portretten die leerlingen van het Cosmicus College maakten van bewoners van woonzorgcentrum Rubroek.


Leerlingen van het Cosmicus College praten met bewoners van woonzorgcentrum Rubroek.